YaZorg

Psychomotorische therapie & opvoedondersteuning

Actief werken aan zelfregulatie.

Psychomotorische therapie

Vanuit beweging en lichaamsgerichte oefeningen doe je nieuwe inzichten op en leer je vaardigheden aan bij het reguleren van emoties. Ook leer je omgaan met spanningen, leer je positief denken en durf je nieuwe uitdagingen met vertrouwen aan te gaan.

Om de behandeling zo efficiënt mogelijk in te zetten adviseren wij ambulante begeleiding thuis in de vorm van opvoedondersteuning.

Nabil 13 jr: “Wauw gaaf, Ik wist niet dat ik beter presteer wanneer ik meer de tijd neem voor mezelf. Door de stop, doe en denkmethode kan ik op tijd remmen en weer gas geven”.

Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie

Opvoedondersteuning

Begrijpelijk dat opvoeding in een wereld met verschillende opvoeders, verwachtingen en interacties complex en uitdagend kan zijn. SKJ jeugdprofessionals worden ambulant ingezet. Zij voorzien in opvoedtools, opvoedstrategieën en psycho-educatie. Iedere keer zullen zij opnieuw afstemmen op iedere nieuwe gezinssituatie en ieder uniek kind. Op deze wijze blijft opvoeden uitdagend interessant en blijft de ontwikkeling van het kind of jeugdige in beweging.
Opvoedondersteuning-YaZorg

Groei, herstel en welzijn in harmonie

Ervaar transformatie en herstel met vaktherapie bij YaZorg

Bij YaZorg bieden we vaktherapie als een krachtig middel voor transformatie en herstel. Onze ervaren therapeuten werken nauw met je samen om jouw individuele behoeften en doelen te begrijpen en een gepersonaliseerd behandelplan te ontwikkelen. Door middel van actieve en creatieve therapeutische interventies, zoals beeldende kunst, muziek, dans en drama, streven we ernaar om innerlijke groei te bevorderen, traumatische ervaringen te verwerken en gezonde copingmechanismen te ontwikkelen. Ontdek de kracht van vaktherapie en start jouw reis naar herstel en welzijn.

Vaktherapie zorg in omgeving Eindhoven, Helmond en Veghel

Ontdek de kracht van vaktherapie in de omgeving van Eindhoven-de Kempen, Helmond-de Peel en de Meierijstad bij YaZorg. Onze ervaren therapeuten bieden professionele vaktherapiebehandelingen die gericht zijn op het bevorderen van emotioneel welzijn en het stimuleren van persoonlijke groei. Met behulp van verschillende creatieve modaliteiten, zoals beeldende kunst, muziek, dans en drama, creëren we een veilige en ondersteunende omgeving waarin je je emoties kunt verkennen en expressie kunt geven aan je innerlijke wereld. Bij YaZorg geloven we in de transformatieve kracht van vaktherapie en streven we ernaar om je te helpen een evenwichtiger en vervuld leven te leiden.

Veelgestelde vragen over psychomotorische therapie

Bij YaZorg bieden we verschillende vormen van psychomotorische therapie aan. Ons team van ervaren vaktherapeuten past de therapie aan op de individuele behoeften en mogelijkheden van elke cliënt. Vaktherapie kan worden ingezet voor een breed scala aan doelgroepen, waaronder kinderen, jongeren en volwassenen met diverse psychische, emotionele en gedragsproblemen. We werken ook met cliënten die te maken hebben met specifieke uitdagingen, zoals trauma, verslaving, angststoornissen en autismespectrumstoornissen.

Bij YaZorg geloven we sterk in de voordelen van vaktherapie als aanvullende behandeling. Vaktherapie biedt cliënten een unieke mogelijkheid om op een creatieve en expressieve manier aan hun herstel te werken. Door middel van verschillende vormen van kunst, zoals beeldende therapie, muziektherapie en danstherapie, kunnen cliënten emoties uiten, inzichten verwerven en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. De voordelen van vaktherapie zijn onder andere:

  • Het stimuleert zelfexpressie en zelfbewustzijn.
  • Het biedt een non-verbale benadering, wat vooral effectief kan zijn voor cliënten die moeite hebben met praten over hun emoties.
  • Het bevordert ontspanning, stressvermindering en het vergroten van het welzijn.
  • Het ondersteunt het proces van verwerking en traumaverwerking.
  • Het kan de communicatie en sociale vaardigheden verbeteren.
  • Het stimuleert creativiteit en zelfvertrouwen.
Het proces van aanmelding en verwijzing naar vaktherapie bij YaZorg is eenvoudig en transparant. Als verwijzer kunt u een cliënt aanmelden voor vaktherapie door contact op te nemen met ons team. We zullen de aanmelding zorgvuldig beoordelen en indien nodig aanvullende informatie opvragen. Na de beoordeling plannen we een intakegesprek in met de cliënt, waarin we de hulpvraag en doelstellingen bespreken. Op basis daarvan stellen we een behandelplan op dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de cliënt. De duur en frequentie van de therapie worden in overleg bepaald.
Als verwijzer speelt u een essentiële rol in het behandeltraject van vaktherapie bij YaZorg. U kent de cliënt vaak al goed en kunt belangrijke informatie verstrekken over de achtergrond, problematiek en hulpvraag. Tijdens het behandeltraject houden we u als verwijzer op de hoogte van de voortgang en kunnen we indien nodig overleggen over eventuele aanpassingen in de behandeling. Uw betrokkenheid en samenwerking zijn waardevol om de best mogelijke zorg te bieden aan de cliënt.

Ja, uw privacy is gewaarborgd bij YaZorg. Wij hechten veel waarde aan privacy en gaan daarom vertrouwelijk om met persoonsgegevens. Wij houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).